Fundraising "Giving children an education in Kenya" From Amsterdam to Rome - start 10 august 2020

On August the 10th 2020 I shall start to cycle from Amsterdam to Rome to again raise funds for the Lori Tierney Foundation. This Pilgrims route is 2200 kms via the Netherlands, Germany, Austria and Italy crossing the Alps over the Reschenpas. 

In March just before the outbreak of Covid19 became a pandemic I visited the children and their schools in Oyguis. We provide education and food for some of the impoverished and vulnerable children in the rural area, at the moment we have 15 children at school. At the same time we also provide Waku-Waku lights and chargers to give these children light in the evening to do their homework (see website for update on visit and photos). Kenya - March 2020

Fondswerving "Giving children an education in Kenya" Van Amsterdam naar Rome - start 10 augustus 2020

Op 10 augustus begin ik aan mijn fietstocht van Amsterdam naar Rome, een tocht van ongeveer 2.300 km door Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Ik hoop dit in 35 etappes te doen met rustdagen in Heidelberg, Florence en Siena. Ik ga dit doen om fondsen te werven voor de Lori Tierney Foundation. Doordat velen mij in de afgelopen jaren al in allerlei vormen hebben gesteund, kunnen wij nu 15 kinderen naar school sturen waardoor zij meer kans krijgen om uit de armoede te komen.

 

In maart, net voor de uitbraak van Covid19 en het een pandemie werd, bezocht ik de kinderen en hun scholen in Oyugis, Oost-Kenia. Wij zorgen voor de schoolkosten en een dagelijkse maaltijd voor kwetsbare, verarmde kinderen in de landelijk gebieden. Wij geven ook Waku-Waku lampen om de kinderen van licht te voorzien na schooltijd zodat ze hun huiswerk in de avonduren kunnen maken. Voor een uitgebreidere impressie van dit bezoek, zie de website voor het reisverslag en de foto’s. Kenya - March 2020

Fondswerving "Giving children an education in Kenya" Fietstocht van Land's End naar John O'Groats

Na maanden van intensief trainen door weer en wind, begin ik op 27 mei aan mijn fietstocht die loopt van  Land’s End naar John o’Groats, zo’n 2.000               kilometer. Land’s End ligt in het uiterste zuidwesten van Engeland en John o’Groats in het uiterste noordoosten van Schotland. Ik ben van plan om  ongeveer 100 km per dag te gaan fietsen, met af en toe een rustdag. (op zondag).


Ik ga dit doen omdat ik van een uitdaging houd maar vooral om fondsen te werven voor de Lori Tierney Foundation. Doordat velen mij in het afgelopen jaar al in allerlei vormen extra steunden, kunnen nog 5 extra kinderen naar school gaan waardoor zij meer kans krijgen om uit de armoede te komen. Zoals jullie weten ga ik regelmatig naar Kenia en dan neem ik ook solarlampjes mee van Waka-Waka voor families die geen elektriciteit hebben en ook geen geld voor een olielamp. Deze solarlampjes kunnen overdag door zonne-energie worden opgeladen en in de donkere avonduren worden gebruikt om te kunnen koken of huiswerk te maken. Zie verder ook de website www.lori-tierney-foundation.nl.

Natuurlijk voel je het al aankomen. Ik vraag dan ook of je mij wilt helpen door een bijdrage te leveren aan mijn foundation. Kleine bedragen, grote bedragen, zeer grote bedragen.......alles is natuurlijk welkom.

Tijdens onze reis, want Geurt gaat mee als service-manager en chef-kok, ben ik te volgen op de app “Polarsteps”, en op “instastory” (instagram), eén keer per week zal ik een kort verslag op Facebook plaatsen.

Hartelijke groeten,

Lori